A pályázat Pályázati adatlap filmfeltöltés A zsűri Vendégeink Szállás Program Díjak Képgaléria Videógaléria Korábbi szemlék Terkép Kapcsolat


A pályázat

9. O. K. Filmszemle - Díjazottak

A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból érkező Hazám című rövidfilm nyerte a november 15-17-én a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban megrendezett 9. Országos Középiskolai Filmszemlét. A háromperces alkotás Mészáros Zsanett és Dékány Nikolett munkája. A második díjat Hrisztov Toma és Barna Sámuel, a fővárosi Madách Imre Gimnázium tanulói vehették át Az Úr adta, az Úr vette el című abszurd filmjükért, melynek középpontjában egy macskát gyászoló család áll. A harmadik helyen a budapesti Vörösmarty Gimnázium egyik pályaműve, a Világok arca VMG végzett. Az iskolai életképeket bemutató film Bárdy Péter munkája.

„Üzenjetek a világnak!” – bíztatta a díjátadó résztvevőit – egészségi állapota miatt videoüzenetben – Jancsó Miklós, a zsűri elnöke. Arra kérte a fiatalokat, örökítsék meg, hogyan látják a környezetüket, saját magukat, a világot.

A hétvége során a zsűri tagjai (Balog Judit színésznő, Boldizsár András és Kende János operatőrök és Sas István reklámfilmes), valamint Salamon András filmrendező a résztvevők bevonásával elemezte a 62 pályaművet. Emellett a szemle vendége volt egy beszélgetés erejéig Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Pataki Ági producer.


Partnerünk

Indavideo

Pályázatfigyelő

Adatkezelés, szerzői- személyiségi jogok