Eredmények Pályázati adatlap Filmfeltöltés Szállás Program Díjak Képgaléria Videógaléria Korábbi szemlék Térkép Kapcsolat A pályázat

Képajánló:




























Filmajánló:


Dícséretben részesített filmek:



Különdíjas filmek:

Mundruczó zsűrizte a középiskolásokat

Jakab Csilla Hídon át című filmje nyerte 2015-ben az Országos Középiskolai Filmszemlét, melyet december első hétvégéjén rendeztek meg a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban. Az Óbudai Waldorf Iskola diákja által készített pályamű egy patakon átívelő híd, és ezen keresztül a társadalmi hidak hiányáról beszél. Második helyen a budapesti Balassi Gimnázium csapata végzett Kicsöngő című filmjével. A megosztott harmadik díj két alkotásnak járt: Sas Virág Tintasrác című filmjének és a tizennégy éves Krokovay Ábel Emlékek útja című művének.

Az első díj 100 ezer, a második 70 ezer, a harmadik 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal járt. Animációs különdíjat kapott a Sok lúd disznót győz című film, Egri Vitéz alkotása, kísérleti filmes különdíjban részesült Wei wu wei című munkájáért Maller Emese. Két további film (Oláh Kristóf: Az út, Rózsa Olivér: Nick) dicséretben részesült.

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – melynek további tagjai Balog Judit színművésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 100 pályamű közül választotta ki a díjazottakat, emellett a fesztiválon elemezték is a filmeket.

A pályaművek megtekintése és az elemzésekben való részvétel mellett a fiatalok kérdezhettek a fesztiválra meghívott Szirmai Gergely videobloggertől, és exkluzív interjút láthattak Röhrig Gézával, a Saul fia című film főszereplőjével.




1. helyezett: Hídon át


2. helyezett: Kicsöngő


3. helyezett (megosztva): Emlékek útja


3. helyezett: (megosztva): Tintasrác




Gratulálunk!