A pályázat 12. O.K. Eredmények Pályázati adatlap Filmfeltöltés Szállás Program Díjak Képgaléria Videógaléria Korábbi szemlék Térkép Kapcsolat

A 12. Országos Középiskolai Filmszemle díjazottjai

Taroltak a debreceni animációk

A debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai taroltak animációikkal a 2016-os Országos Középiskolai Filmszemlén – a megosztva kiadott három első díj mindegyikét elhozták a fesztiválról, melyet december első hétvégéjén rendeztek meg a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban. Pál Erik 1956-os emlékeket dolgoz fel Fragmentum című munkájában, Bedőcs Lilla, Major Kitti és Tóth Dóra a fogyasztói társadalomról alkotnak lesújtó véleményt Mindent! című pályaművükben, Nagyházi Beáta pedig egy szerelmét a frontról visszaváró nőt ábrázol Múlhatatlan című alkotásában.

A megosztott második díj két kísérleti filmnek járt: Török Dániel és Miskolczi Réka művének, a Bűnnek (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium, Budapest) és Kovács Dániel, Hammer Vilmos és Móray Gergely alkotásának, az Üres – dadaista kísérlet a pusztulás dinamikájáról című munkának (Radnóti Miklós Gimnázium, Budapest).

A harmadik díjat a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja, Teleki Mihály nyerte gyermekkori álomképeket feldolgozó „De csakhamar felriadtak rémledező szemeim” című alkotásával. Dicséretben részesült a kiskunmajsai menedékvárost bemutató Élni annyi, mint küzdeni című pályamű (Kovács Laura és Fái-Berkecz Zita, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Kiskunmajsa).

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – melynek további tagjai Balog Judit színművésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 82 pályamű közül választotta ki a díjazottakat, emellett a fesztiválon elemezték is a filmeket.

A pályaművek megtekintése és az elemzésekben való részvétel mellett a fiatalok megtekinthették Hajdu Szabolcs legújabb filmjét, az Ernelláék Farkaséknál-t, és beszélgethettek a film egyik operatőrével, Szilágyi Gáborral, valamint közös animációt készíthettek Szabó Máté animációs filmkészítővel.



A díjazottak:

■ 1. díj (megosztva):


Fragmentum

Múlhatatlan

Mindent!


■ 2. díj (megosztva):


Bűn

Üres -
dadaista kísérlet a pusztulás dinamikájáról


■ 3. díj:


"De csakhamar felriadtak rémledező szemeim"

■ Dicséretben részesült:


Élni annyi,mint küzdeni

Gratulálunk!