A pályázat Pályázati adatlap Filmfeltöltés Eredmények Szállás Program Díjak Képgaléria Videógaléria Korábbi szemlék Térkép Kapcsolat

Képajánló:


Díjátadó



Díjátadó



Első helyezett



Első helyezett



Mundruczó Kornél



Mundruczó Kornél



Sas István



Kende János



Kende János



Balog Judit



Zákonyi S. Tamás



Korábbi nyertesek találkozója



Korábbi nyertesek találkozója



Jancsó Miklós Emlékszoba



Jancsó Miklós Emlékszoba



Jancsó Miklós Emlékszoba



Jancsó Miklós Emlékszoba



Jancsó Miklós Emlékszoba


A kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium csapata nyerte 2014-ben az Országos Középiskolai Filmszemlét, melyet november utolsó hétvégéjén rendeztek meg a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban. A Tőzsér István Martin által rendezett Dolls című mű a színház és a film határán mozgó expresszív alkotás. Második helyen a budapesti Puskás Tivadar Szakközépiskola filmje, a 9.b osztály személyes vallomásaira épülő, megkapó Talán igen végzett. A megosztott harmadik díj két alkotásnak járt.  Az egri Bata Zalán érzékeny és szellemes animációjának, a Kingdom of Heavennek, valamint a budapesti Vajda Boróka Töprengők című filmjének, melynek hősei egy fiú és egy lány, akik a buszmegállóban arról fantáziálnak, hogy megszólítják egymást.

Az első díj 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 25 ezer forint pénzjutalommal járt. Emellett három további film (Bent, Catch Us If You Can, Válság) dicséretben részesült.

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – melynek további tagjai Balog Judit színművésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 70 pályamű közül választotta ki a díjazottakat, emellett a fesztiválon elemezték is a filmeket.

A szemle vendége volt egy beszélgetés erejéig Zákonyi S. Tamás, a Mafilm igazgatója, valamint – lévén szó a tízedik O.K. Filmszemléről, a jubileum kapcsán – jó hangulatú találkozón vettek részt a korábbi évek nyertesei.

Korábban kilenc évig Jancsó Miklós volt a fesztivál fővédnöke-zsűrielnöke – a szemlén emlékszobával idézték meg a januárban elhunyt világhírű filmrendező emlékét, személyes tárgyaival és máshol nem látható videofelvételekkel.

 




1. helyezett: Dolls


2. helyezett: Talán igen


3. helyezett (megosztva): Töprengők


3. helyezett: (megosztva) Kingom of Heaven



Gratulálunk!

Dicséretben részesült:

Bent
Catch Us If You Can
Válság